Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем на студено

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем на студено

Здравейте, имам следния проблем- колата пали чудесно в студовете, държи обороти до момента в който натисна газта- ако съм натиснал съвсем леко газта оборотите падат и колата гасне, а ако дам повече газ- падат опитва се да изгасне и после рязко се изфорсира. Като загрее работи добре и този проблем го няма. Някакви идеи какъв може да е проблема?

първо може да опиташ с 20лв бензин 100 октана,по възможност преди тва да е бил празен за да има ефект
    Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
    Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
    Alfa Romeo GT 1.8 TS
    Yamaha R6

Comment

Това с бензин 100 октана има ефект само докато го има в резервоара. После пак по старо му. Решението е свястна диагностика и отстраняване на проблема. Всякакви набутвации от към 100 октана, добавки и прочее са напълно безсмислени.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Това за диагностиката съм съгласен на 100% , но за набутванвто с 100октана съм против на 100% чее набутване защото тези коли трябва да се карат със 98 или 100 октана иначе разхода е височък ,а вървежа нисък. Цената на високооктановият бензин се избива от по-добрата работа на мотора с него и свалянето на разхода с до 1л на 100км
        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
          Това за диагностиката съм съгласен на 100% , но за набутванвто с 100октана съм против на 100% чее набутване защото тези коли трябва да се карат със 98 или 100 октана иначе разхода е височък ,а вървежа нисък. Цената на високооктановият бензин се избива от по-добрата работа на мотора с него и свалянето на разхода с до 1л на 100км
          може ли да попитам това че тези коли трябва да се карат със 100 октанов бензин от къде го прочете защото за моя кош в саит за статистики и каталожни данни от завода казват че колата трябва да се кара с 95 ... справка в http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/101.html съжелявам за спама , моита кола е с подобен проблем и е в процес мислене
          Alfa Romeo 145 1.4 16vEX
          Alfa Romeo 156 V6quadrifoglio EX

Comment

Ами в заводските предписания обикновенно е дадено с какъв бензин минимум да се кара, а в българия 95 нее 95 така че сам си направи извода ( ако ти ядеш само хляб ще имаш ли сили да бягаш) . Аз карам със 100 и ми харчи близо 1 литър по-малко и върви много по-добре колата.
            А на тези сайтове не им вярвай на 100% колега,защото предната ми кола беше Корадо 1.8 16в и на капачката на резервоара и в книжките на модела пишеше Минимум 98октана,а в този сайт пише 95

---------- Post added at 12:26 ---------- Previous post was at 12:16 ----------

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%...B2.D0.BA.D0.B8

Виж тук и виж в линка който си дал как е обозначен бензина
            Last edited by don_pepone; d.m.y г., 12:34.

Comment

На всички алфи, на които съм виждал оригиналните книги (дето ги дават с колата) изрично е написано "МИНИМУМ RON95", това някъде след 95-96-та година де...
              Ако попрочетете какво точно обозначава октановото число и малко се задълбочите в темата ще разберете коя с какъв бензин може и с какъв не може да се кара... А пък иначе ако ви влече и газ за лампи можете да сипвате за по-еФтинджос и да се смеете на балъците дето си дават парите за 100-октанов бензин

Comment

така си е

Comment

открих проблема - дебитомера

Comment

Здравеите!В момента съм в Гърция и зареждам 95,няма нищо общо с бензина които се предлага в България.Бензина 98 или 100 октана наистина е много по-икономичен и колата върви доста по добре.

Comment

Здравеите!В момента съм в Гърция и зареждам 95,няма нищо общо с бензина които се предлага в България.Бензина 98 или 100 октана наистина е много по-икономичен и колата върви доста по добре.

Comment

Working...
                      X